Sus og dus i rekkehus

Effektiv entré

Når vi flytter inn i rekkehuset til våren vil vi være to voksne (én av oss har mange sko) og en barnehagegutt. Vi trenger en entré med mye oppbevaring.

entre

Men entreen er smal og uten naturlig dagslys, så jeg vil gjøre oppbevaringen så ryddig, usynlig og luftig som mulig.

Hvis vi får det som vi vil får vi et ganske romslig garderobeskap som flukter med veggen. Det burde romme mye. Kanskje jeg får inn litt finér:

Bilde: MOAdesign

Eller kanskje noe lyst med grafiske detaljer:

Bilde: turbulences-deco.fr

Eller kanskje litt furu:

Bilde: mydesignstyle.nl

I tillegg tenker jeg å utnytte de nederste trappetrinnene (her skal ikke én eneste kubikkmeter være uutnyttet!) og bygge inn skuffer til yttertøy vi ikke bruker så ofte eller sesongklær og -sko. Noe ala dette (minus spotter på veggen).

Bilde: Viralnova

Jeg vurdere også en liten benk til å sitte på mens man tar på seg skoene.

Bilde: milkdecoration.com Se forresten de fine skapdørene her!

Bilde: IKEA

Bilde: IKEA

Fin benk fra Granit. Med noen rundstokker og noen meter lærrem tror jeg jeg skal kunne lage noe tilsvarende selv.

Fin benk fra Granit. Med noen rundstokker og noen meter lærrem tror jeg jeg skal kunne lage noe tilsvarende selv.

Gjerne med litt oppbevaring, og gjerne noe jeg kan lage selv. Når man bruker altfor mye penger på å kjøpe hus, gjelder det å innrede smart.

Bilde: archilovers.com

Bilde: livethemma.ikea.se

Bilde: Ilaria Fatone (un23ilaria)

Bilde: hajottamolla.blogspot.fi

Eller annen ekstraoppbevaring som også kan være et visuelt element:

Bilde: Homedit.com

Bilde: The Merrythought

Bilde: divaaniblogit.fi

Bilde: lookatwakawaka.tumblr.com

Jeg kan bare se for meg at det blir mye møkkete cherroxer trampende inn døren, og derfor er det kanskje lurt med noe annet enn tregulv på området rett innenfor døren. Jeg har sett noen lekre fliser som kanskje kan være noe:

Bilde: svpply.com

Noe annet vi bør tenke på? Lure tips fra småbarnsfamilier?

Se flere planer for rekkehuset:

Reklamer
Standard

13 kommentarer om “Effektiv entré

 1. Skuffer i trappene er en god ide, men ikke nødvendigvis så praktisk som det kan virke som. Samler mye skitt, og om folk ikke er flinke til å lukke skuffene blir det hele tiden stående åpne og i veien…
  Fliser og varmekabler i gangen er et must. Sittebenk med oppbevaring som kan trekkes ut under, til luer, votter, skjerf ol, enkelt tilgjengelig for små personer. Knagger i barnehøyde. Og selvfølgelig, plass til å slenge fra seg post, nøkler, rusk og rask. Og en liten søppeldunk har jeg funnet ut er praktisk.

  • Ja, ser helt klart potensielle snublefeller/støvsamlere i skuffer som ikke lukkes. Men tenker det kan funke til ting man bruker sjelden? Og helt enig, fliser uten varmekabler er KALDT!
   Takk for masse lure tips! 🙂

 2. Hanne sier:

  Husk en plass for et kostebrett. Det er så mye sand i barnehageunger. Husk også et gulv som tåler slitasjen med sand overalt.

 3. Tone sier:

  Finérdronning-Tuva! Ikke gang-relatert, men jeg lurte på om du hadde finér-tips! Jeg trenger en relativt tynn plate til å legge oppå et streit IKEA-skrivebord for å få litt større bordplate av ganske ukurant størrelse. Hadde tenkt å ha valchromat, men det var visst ikke så lett å fikse, så da vurderer jeg finér. Har du input på hvilken type finér som funker best til slik bruk? Og eventuelt hvordan den bør behandles? Å unngå fliser på underarmer som hviler på bordplaten er temmelig viktig 🙂

  Mine gang-must haves er for øvrig et helfigur speil, godt lys og en klokke sånn at jeg ser hvor mye for sen jeg er på vei ut døren.. 🙂

 4. Hege sier:

  Plass til vogn! Plutselig står du i nytt hus, med to unger.

  Knagg i barnehøyde, med god plass til våte og skitnr dresser. Ikke enkelt og få vaske og tørket klar til neste dag

 5. om du virkelig vurderer oppbevaring i trapp, må du snakke med entreprenøren nå. De har antagelig bestilt en standard trapp til boligen… og om du ønsker skuffer i den bør trappemakeren bygge trappen med det for øyet.
  All oppbevaring er bra oppbevaring )
  Det er kanskje mulig entreprenøren har tenkt seg at trappen er tett, og at du kommer til under trappen fra den boden som er tegnet under trapp?

  • Hehe, hva skal man si… Hvis entreprenøren bygger hus på samme måte som de kommuniserer så får vi en halvferdig festning om noen års tid. Men vi har etter noen måneder klart å tyne ut ordet «Tilvalgsliste» (i rød, sint skrift) på spørsmål om muligheter for trappeløpet.

   Og tilvalgsmøtene har vi fått beskjed om at holdes over sommeren (men vi holder ikke pusten altså, vi har fått beskjed om at tilvalgsmøtene holdes både i januar og så etter påske uten at det altså enda har skjedd).

   Men ja, jeg tolker plantegningen som at trappen bygges tett og at det bør være mulig å aksessere det lille rommet under via boden.:) Vi krysser fingrene!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s