Kjøkken på seks kvadrat

Kjøkkenet rives!

Hva finner Ida og Henrik når de river kjøkkenet fra 1947?  Her er en ny episode av serien «Kjøkken på seks kvadrat».

d&d: I denne bloggens ånd burde dere jo ha revet kjøkkenet selv. Hvorfor satte dere ut jobben?

Ida: Relero, som var IKEAs monteringspartner, hadde fastpris på demontering og bortkjøring av kjøkken. Riving og demontering kostet 1 960 kroner, og bortkjøring av hvitevarer og søppel kostet 2 392 kroner.

Med et innebygd etterkrigskjøkken og murvegger, tenkte vi det var en viss risiko for at rivingen kunne gå hardt for seg. Da føltes det trygt å sette det ut – fint å ha en proff å skylde på i stedet for å skylde på hverandre om noe skulle gå galt, haha!

Opprinnelig hadde vi også bedt om tilbud på å fjerne flisene over benken, men det viste seg å være latterlig enkelt å fjerne disse selv. Med en hammer og et skrujern fikk vi dunket løs alle de små mosaikkflisene (og kunne da stryke 1 426 kroner fra anslaget til Relero).

d&d: Endelig litt action. Få se!

Ida: Jeg har overraskende mange bilder fra rivingen! Hadde gått og tenkt så lenge på kjøkkenet så når det endelig var i gang var det utrolig deilig.

(PS. Her kan du se hvordan kjøkkenet opprinnelig så ut).

Å tømme alle skapene var større jobb enn jeg trodde!

Vi satte opp et alternativt lite minikjøkken på stua. Med boller, asjetter og mikrobølgeovn skulle noen uker uten kjøkken gå greit.

IMG_6343

Farvel til det summende, gamle, frittstående kjøleskapet!

IMG_6344

Kjøleskapet pleide å stå til venstre for vinduet. Allerede da vi fikk det ut ble det klart at rommet kom til å bli mye lysere og romsligere med ny plassering av kjøleskapet (nærmere døra og lengst mulig unna vinduet).

IMG_6348

Dette var det som møtte oss da kjøkkenet var blitt revet. Det grå du ser der? Ja, det er umalt betong. Ikke lenger noen tvil om at kjøkkenet virkelig var originalt fra 1947. Ser også at opp gjennom historien har innsiden av kjøkken et hatt i hvert fall fargene blodrød og gusjegul.

Et annet lite irritasjonsmoment: Boksen til soilrøret gikk bare opp til der det gamle overskapet gikk. Her må det snekres.

IMG_6349

Her pleide vasken å stå. Det ruglete området pleide å være dekket med små mosaikkfliser, som vi enkelt fikk fjerne med å bruke et flatt skrujern som vi dunket bak flisen med en hammer. Ramlet av med en gang!

gulv

Et lite irritasjonsmoment til (som heldigvis løste seg helt greit): Da de to originale innebygde skapene ble fjernet, var det ingen fliser der. Så gulvet var ikke slett.

IMG_6307

Dette var noe av det snodigere med å pusse opp et så gammelt hus. Vi løsnet litt på listene rundt dørkarmen, for vi hadde jo tenkt til å fjerne døra og på den måten lage en bredere døråpning. Bak fant vi smuldrete betong og noe som lignet mest på menneskehår…

Heng med for neste del når Ida og Henrik prøver seg på sparkling!

Tidligere episoder:

Klarer du ikke vente til neste episode?

Sjekk ut tidligere føljetonger:

Reklamer
Standard

8 kommentarer om “Kjøkkenet rives!

  1. Jeg blir oppriktig glad når jeg ser du har kommet med et nytt innlegg! Og denne serien er virkelig gøy å følge med på.
    Vi skal etterhvert rive et kjøkken og kanskje noen vegger i huset vårt, jeg er veldig spent på hva vi finner der… Huset er fra 1880, så det kan være mye rart.

  2. Tilbaketråkk: Vi helsparkler kjøkkenet, og banner mye | drill & design

  3. Tilbaketråkk: Ny planløsning… Eller? | drill & design

  4. Tilbaketråkk: Vi trenger nytt kjøkken før jeg blir kokko | drill & design

  5. Tilbaketråkk: Ny serie: Kjøkken på seks kvadrat | drill & design

  6. Tilbaketråkk: Hvordan få rom til skuffer, skap, hvitevarer og benkeplass på et lite kjøkken? | drill & design

  7. Tilbaketråkk: Fronter, benkeplater og ubesluttsomhet | drill & design

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s