Kjøkken på seks kvadrat

Ny serie: Kjøkken på seks kvadrat

Jeg er storfan av Apartment Therapys Renovation Diaries som følger ekte oppussings-/renovasjonsprosjekter over flere episoder. En favoritt er Dans kjøkken, en føljetong i 39(!) deler med alle slags tenkelige og utenkelige utfordringer.

Jeg elsker de detaljerte beskrivelsene av rivning (hva finner de under det slitne linoleumsgulvet?), de uventede utfordringene (hvordan lapper man på det originale tregulvet uten at det synes?), planene og budsjettene, håndverkerproblemene (det blir alltid forsinkelser), og ikke minst alle bildene som dokumenterer reisen fra stygt og slitent utgangspunkt, via eksponert reisverk og umalte gipsplater, til ferdig resultat.

Sluttresultatet er imidlertid ofte typisk amerikansk og ikke helt min smak. Men nå debuterer drill&design med en helt egen renovasjonsdagbok. Og her er også resultatet innmari fint!

Mine gode venner Ida og Henrik transformerte et upraktisk etterkrigstidskjøkken til et stilrent og praktisk kjøkken med masse oppbevaring. På bare seks kvadratmeter.

I denne serien følger vi dem fra planlegging og mange valg, gjennom riving og bygging, til nytt og lekkert kjøkken. Og vi får høre erfaringer med å sette bort mye av jobben til proffene. Dessuten, hva koster egentlig et helt nytt kjøkken, når alt er regnet inn? Det får du svaret på i denne serien.

Her er episodene som har kommet så langt:

Reklamer
Standard

4 kommentarer om “Ny serie: Kjøkken på seks kvadrat

  1. Hm, skal sjekke ut Apartment Therapy. TV-serie-tips som du kanskje kan like, er australske The Block. Par flytter inn i et hus/leilighet, og renoverer det hele, rom for rom. Tror serien gikk på TVNorge en gang, ellers finnes den jo på ymse strømme-tjenester av det uoffisielle slaget. Veldig gøy, masse smarte tips og som oftest ender det opp som ganske så fint, da skandinavisk stil tydeligvis er stort i Australia for tiden.

    • Jeg ELSKER The Block (ah, sesong 5 <3). Jeg drømmer om å VÆRE MED i The Block. Da vi pusset opp den første leiligheten min og sov på madrass i stuen i en haug av verktøy og materialer, streamet vi en episode av The Block hver kveld før vi la oss. Er det sykt?

  2. Jeg ville ALDRI vært med i the Block! Elsker å se serien, men å leve slik… neitakk! Føltes litt sånn nå mens vi pusset opp leiligheten for salg, og det var nok for meg. Sesong 8 tror jeg var min favoritt. Og litt Simon og Shannon fra sesong 9. Men sykt å se på mens man selv pusser opp? Absolutt ikke. Alltid kjekt å se noen som sliter mer, og så er det jo veldig inspirerende da! Husker du nr 19, som var en norsk versjon? Ble ingen suksess i Norge dessverre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s