Snekring for småtråkk

Sideseng til babyen

Da vi lette etter sideseng til dobbelsengen vår fant vi nesten ingen alternativer (men nå er det plustelig en hel masse – var de der hele tiden?), og det vi fant var ganske stygt. Hallo seng-som-ser-ut-som-et-telt, liksom:

seng-telt

Bilder: jollyroom.no og discounttentssale.com

Da var det flaks at pappa (tidligere trebåtbygger, nyslått pensjonist og vordende bestefar) kunne tenke seg å bygge en til oss. Med utgangspunkt i en snitt-tegning av sengen vår og målene til en standard vuggemadrass, bygget han akkurat en slik sideseng som vi ønsket oss.

DSC_0235

DSC_0245

Sengen er bygget av hobbyplater i furu, og så er den sparklet og malt (slik maler man møbler) med Lady Supreme halvblank maling.

DSC_0237

Fordi sengen er bygget etter mål flukter madrassen perfekt med vår madrass. Det er veldig praktisk å bare kunne rulle babyen inn og ut av sengen om natten. Og det er ingen fare for at han ramler ned i en sprekk.

DSC_0241

Pappa tenker jo på alt, så sengen har en låsemekanisme som gjør at den ikke sklir bort fra sengen vår. De to halvmånene på siden der hektes oppi siden på sengen vår og holder sengen på plass.

DSC_0242

Under madrassen er det luftehull for ventilasjon. I kortendene er det håndtak slik at det er enkelt å løfte og flytte sengen. På dagtid kan vi flytte den ut i stua og bruke veggen som en fjerde sengevegg.

Når vi ikke lenger har bruk for sidesengen planlegger jeg å saga bena litt kortere slik at sengen blir en liten sittebenk for småttiser. På den måten får den lang levetid.

Selv om det altså nå finnes slike senger å få kjøpt er jeg veldig glad for at vi har en som er spesialtilpasset vår seng slik at den passer helt perfekt. Dessuten var det mye billigere – hobbyplatene kostet noen hundelapper, mens de ferdige sengene koster et sted mellom 1400,- og 2000,-.

PS! Er det ikke kjemperart at ikke IKEA selger slike senger som passer til de ulike dobbeltsengmodellene deres? De selger jo både dobbeltsenger og babysenger, så dette virker som den naturlige forlengelsen av det. Værsågod, IKEA – gratis produkttips!

Reklamer
Standard

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s