Sjel kan du lage sjæl

Småfiksing på badet

Badet ble stående uforandret en god stund fordi vi hadde nok å gjøre i resten av leiligheten, og fordi det tross alt var helt ok. Men så…

plantegning

Slik så det ut

Helt ok hvite fliser på veggene, ganske greie grå fliser på gulvet. Da vi flyttet inn var badet 8 år gammelt og i helt grei teknisk stand. Det var ingenting som kunne rettferdiggjøre renovering av badet. Men det var jo så himla anonymt! Så hva gjør man da? Jo, man lar fliser og servantskap være og fikser andre ting.

66_1156149706_xl

Dette bildet er fra prospektet, men jeg tok det med fordi det er tatt med vidvinkel slik at man får litt bedre inntrykk av rommet. Siden vi flyttet inn har det sett slik ut:

2013-08-20 23.12.10

Først: nye lamper

Noen husker kanskje fortvilelsen min over mangelen på gode baderomslamper? Vel, jeg vil si at jeg fant en løsning som er sånn terningkast 3 – helt ok. Men etter nøye kartlegging så tror jeg anonymt og ikke stygt er så bra som det blir.

Slik så baderomslampene ut:

lamper-før

Heslig romskips-spotte-lampe i taket og uinspirert, billig lysstoffrør-lampe over servanten.

Dette var lampene jeg endte med:

lamper-etter

Helt enkel taklampe fra LampeMagasinet og to enkle vegglamper fra Designbelysning + stikkontakt over servanten. Det er ikke akkurat høy wow-faktor, men de er i allefall ikke påfallende stygge. Da vi byttet ut lampene malte jeg også taket hvitt igjen. Noen hadde på et eller annet tidspunkt malt taket med glossy, eggeskallfarge – galskap.

Ny belysning og hvitt tak hjalp en del, men jeg hadde noen flere planer.

Glassvegg i dusjen

Dusjen var utstyrt med en dusjforheng-stang som var montert litt for lavt for vanlige dusjforheng slik at forhenget subbet i gulvet. Det så litt studentbolig ut, så for å få en løsning som så litt mer ordentlig ut samt å slippe inn mer lys i dusjen, bestilte vi en glassvegg.

For å få en glassvegg som passet akkurat til vår dusj, tegnet jeg opp dimensjonene og bestilte fra en glassmester.

Øverst i hjørnet ba jeg om å få et hull som jeg brukte til å stabilisere en rundstav som jeg festet i veggen på den andre siden. Som veggfeste brukte jeg en garderobestangholder fra Jernia.

dusjforheng

Hus til vaskemaskinen

Jeg var så lei av å se på vaskemaskinen, så for å skjule den og for å få litt mer lagringsplass, bestemte jeg meg for å bygge et hus til den. Som på kjøkkenet og kontoret falt materialvalget på finér – det begynner jo å bli et tema i leiligheten.

vaskemaskin

Denne gangen ble det furufinér (og ikke poppel som i de andre rommene) fordi limingsmetoden visstnok tåler fuktige miljøer bedre. Furufinér har litt mer definert mønster, men er ellers ganske lik poppelfinér. Som tidligere fikk jeg gutta på Maxbo til å skjære til platene for meg.

Men der jeg tidligere har oljet med hvitpigmentert olje, valgte jeg denne gangen å beise med hvit beis (løst i like deler vann for at den ikke skal bli så dekkende) og lakke to strøk med mattlakk for at platene skulle bli mer vannbestandige.

plater

Til venstre: beiset plate øverst, ubehandlet nederst. Til høyre: mellom strøkene pusset jeg lett med fint sandpapir for å fjerne de små fiberne som reiser seg som skjeggstubber når de blir fuktige.

Konstruksjonen er ganske enkel:

vaskemaskin2

Sideplaten er festet i veggen med to vinkeljern og hviler på et lite ben (ikke på bildet) ca 5 cm over gulvet (så den ikke skal bli våt). I sideplaten er det også borret to hull til vaskemaskinslangene helt inntil veggen.

I hjørnet på veggen skrudde vi fast lister. Topp-platen hviler på listene og sideplaten, og er festet med treplugger slik at den enkelt kan løftes av ved behov.

vaskemaskin4

Døren er festet i front og flukter med lokket i topp og sideplaten i bunnen slik at den også er 5 cm over gulvet. Den er festet med samme type skaphengsler som jeg brukte på kontoret, og istedenfor å skru på et håndtak borret vi hull til å åpne døren med.

vaskemaskin5

Slik ble det

bad-for-etter

bad-etter

bad-etter2

PS. Liker du det du ser? Vi har kjøpt oss litt bedre plass noen få minutter unna, og det betyr at denne leiligheten kommer for salg i januar 2017. Sjekk ut leilighetens profil på Livvin om du er interessert!

Reklamer
Standard

14 kommentarer om “Småfiksing på badet

 1. Hege sier:

  Dette ser veldig bra ut! Badet vårt er nesten identisk med deres, så dette ble jeg inspirert av 🙂 Hvordan festet du glassveggen i veggen? Er det herdet glass?

 2. Hege sier:

  Aah, jeg ser jo de slissene nå 🙂 Så glassmesteren festet slissene for deg, så limte du dem på gulvet selv eller? Hva slags lim brukte du? Trenger det litt inn med teskje, hehe.

 3. HildegunnAardal sier:

  Åååå, så herlig med nytt innlegg, og gjerne kom med mer! Har fulgt bloggen din en god stund, og når jeg skal finne mitt eget sted snart, kommer jeg til å lese hele bloggen på nytt igjen. Keep up the good work! 😀

 4. Inger sier:

  Hei du,
  vet du sikkert er opptatt emd en småtass, men drister meg til å spørre:
  er det B/BB eller BB/X kvalitet på furufinerplatene du har brukt?

  Jeg har et finérprosjekt på kjøkkenet, men det er ikke så mange som selger B/BB kvalitet og siden de platene du har brukt ser så fine ut lurer jeg på om det er BB/X kvalitet fra Maxbo.

  tusen takk for svar,
  Inger

 5. Cecilie sier:

  Hvor har du kjøpt benet du har brukt på vaskemaskinskapet, og hvordan har du fått festet det til skapveggen i finer? Jeg har så lang bare funnet møbelben som kan festes til skapbunner ol.

  • Du, det er faktisk ikke egentlig et ben. Tror det er en sånn dørstopper som du skrur fast horisontalt på tilstøtende vegg slik at ikke døren skal treffe veggen. Kjøpte den på Maxbo 🙂

 6. Hege T. sier:

  Hei! Så fint det ble! 🙂
  Jeg ser at dette er et gammelt innlegg, men drister meg likevel til å spørre om hvor du har fått tak i den kurven som henger i dusjhjørnet?
  Mvh, Hege

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s