Sett overalt

Vår tids solsikketapet?

Innimellom er det enkelte Finn-annonser som får ekstra oppmerksomhet på Facebook på grunn av spesielt daterte interiører. Vi ler litt av dem og synes det er søtt at noen en gang har tapetsert badet med storblomstrete mønster…

93_1590096330_xl

… eller med faux-marmor- og teak-plater …

d0b8f7e3082a2e432b2ef6abba4677a9

… eller valgt stipemønster  i taket i et rom med blomstertapet og rutete gulvteppe …

93_-11669395_xl

… eller gått for en fargepalett i nyanser av brunt og gult …

93_-609686310_xl

… eller rett og slett gått for mønster på alt 

93_-1338251409_xl

… tapetsert alt inkludert benkeplaten …

93_368570470_xl

… eller valgt et heller aggressivt, rødt mønster på soverommet.

893aa692048bc236252bd4535d197dae

{alle bilder: finn.no}

Men burde vi le så høyt? Denne samtalen kom opp over middag en heller bakfull søndag, og jeg synes den er interessant.

I 2013 er marmor …

ferm_marmor

{bilder: Ferm Living}

… finér …

Det er tid for finérfest!

… kopper …

{bilde: the sometimes minimalist}

… sementfliser med geometriske mønster …

{bilde: Far-fars fliser/flickr}

mintgrønt

{bilde: Dustjacket}

… og mørke vegger overalt.

3706d-79ideas_copper_and_dark_walls

{bilde: jake curtis for house and garden}

– er det vår tids solsikketapet?

Hva tror du? Er 2013s interiørvalg så tidløse som vi innbiller oss eller kommer folk om 10 – 20 – 30 år til å le like mye av dette som vi nå gjør av 70-tallets mønstermiks?

Takk til Ida for idé, diskusjon og bildemateriale!

Følg drill&design på Facebook

Reklamer
Standard

10 kommentarer om “Vår tids solsikketapet?

 1. accordingtojulie sier:

  Med unntak av gigantmønstrete fliser, så er jo 2013-interiøret veldig mye enklere enn rosetapeten. Det gjør det mer tidløst i én forstand: nye innflyttere i leiligheten kan sette sitt eget preg på stedet uten å måtte fjerne det eksisterende. Når det er sagt, så må jeg bare nevne shabby chic. Det er vel vår tids solsikketapet, eller i hvert fall 2000-tallets. Men igjen, fjerner du de liksomslitte møblene, så står du igjen med hvite vegger, et interiørvalg som jeg tror har fremstått som «nøytralt» i mange tiår.

  • Ja, jeg tror du har rett. Mye av det vi heier på nå som rene linjer, åpne rom og naturlige matierialer er ganske tidløst. Og mange av møblene man ser på Pinterest er jo gamle klassikere som har vart i både 50 og 80 år. Interiør i 2013 peker ofte tilbake til for eksempel Bauhaus.

   Så det er nok ikke like sårbart som solsikketapet eller (grøss) shabby chic. Samtidig er det nok en del farge- og materialvalg som i fremtiden vil fremstå som «veldig 2013».

 2. Jeg tror vi kommer til å le av ganske mye jeg.

  Selv om jeg er enig i at vi pusser opp enklere enn før og at det er møbler og ting som setter særpreget heller enn særpreget tapet, særpreget gulvteppe, særpreget kjøkkeninnbredning! Jeg tror jo nå at jeg kommer til å holde på min stil for alltid, men jeg er spent på hva jeg tenker når jeg ser tilbake på bilder om ti år igjen!

  • Hei Annikken!
   Ja, tror du har et poeng der. Selve rommene er nok generelt mer nøytrale i dag, selv om det jo faktisk er mye særpreget tapet ute å går (men det er jo så enkelt å fikse) 🙂

 3. Hoho! Dette var virkelig et morsomt og annerledes innlegg. Kom nettopp over bloggen via NIB-sine sider, – såååå gøy å oppdage noen nye og vitaliserende blogger i mylderet av de mange der ute. Jeg legger dere inn som link på min egen side, og gleder meg alledere til neste blogginnlegg. Har forøvrig lagret akkurat den samme annonsen på Finn, som flere av disse bildene kom fra. Klarte simpelt hen ikke å la være, knis! Er dog så enig i det dere skriver. Viser på en svært så god måte hvor påvirkelig og føyelige vi mennesker er av trender og tendenser til enhver tid. Psykologisk sett et svært interessant fenomen, synes jeg! 🙂 God helg og kommende ny uke. Hilsen fra glad ny leser, Beate Bauer.

 4. Jeg tror du har rett i at det nok er vår tids rosetapet, men jeg tror de over også har litt rett i at interiørtrendene i dag er sterkest på ting du tar med deg når du flytter. Kanskje er det fordi man ikke kjøper et sted å bo som man skal ha i 50 år, så man legger ikke like mye krefter i de store prosjektene. Eller kanskje endrer man smak oftere nå fordi det er så mye billigere å kjøpe nytt.

  Da vi kjøpte leilighet for tre år siden malte vi veggene i sterke farger (sjekk #kormecrib på Instagram om du vil se) og alle vi kjenner var veldig skeptiske. Men vi elsker det fremdeles og jeg tror vi kommer til å fortsette å ha sterke farger uansett hvor vi bor.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s