DIY

Gøyalt gulv – slik maler du mønster på gulvet

Kontoret fikk chevronstriper på gulvet. Slik gjorde jeg det:

Dette gulvet har vært igjennom flere faser – først pusset vi det ned og beiset det med hvitpigmentert beis.

beiset_ubehandlet

Og så, i sommer etter å ha sett veldig mange fine gulv på Pinterest, bestemte jeg meg for å gjøre noe ekstra med det – mønster!

Parkett har en fordel når det kommer til å male mønster på gulvet – plankene utgjør naturlige gridlinjer, så jeg bestemte meg for å ta utgangspunkt i dem. Jeg begynte med å måle opp gulvet og plankebredden og så tegne det opp i Illustrator.

På den måten kunne jeg teste flere mønstervarianter og eksperimentere med størrelser og avstander slik at det passet romstørrelsen og gikk opp med plankebredden.

mønster

Det ble chevron!

Så var det frem med linjal, blyant og maskeringstape. Med illustrator-tegningen var det enkelt å vite hvor linjene skulle gå og plankene (jeg hadde tre planker mellom hver «knekk» i linjen) gjorde det enkelt å holde mønsteret linjerett på gulvet.

gulv2

Jeg startet i alkoven, og tapet ferdig hele området før jeg malte, først med heftgrunn, deretter med hvit gulvmaling. Jeg malte med pensel i treretningen, altså «på tvers» av stripene.

male_gulv

Maskeringstapen tok jeg av med én gang jeg var ferdig å male. Der malingen hadde blødd litt under tapen fjernet jeg den med en q-tip eller skrapet av med tapetkniv når det hadde tørket.

gulv3

Men jeg syntes resultatet ble litt voldsomt – trenger ikke være helt sirkus, liksom. Så på resten av gulvet brukte jeg hvit beis, det ble litt mer diskret.

gulv4

Etterpå lakket jeg to strøk med Trestjerners slikematt gulvlakk. Det er forøvrig den lakken jeg skulle brukt på resten av gulvene etter at vi i fjor pusset, beiset og lakket dem, ikke den billigere lakken jeg kjøpte på Flügger.

Jeg vet jo at Trestjerner er det beste, men det var bare 500 meter til Flügger og jeg var sliten. Det angrer jeg på. Lakken har blitt veldig slitt enkelte steder og vi blir nok nødt til å friske opp både lakk og beis fordi vi jukset. Skulle ikke gjort det.

gulv5

Ja, det er pirkearbeid og det tar lang tid. Men det er noe meditativt ved å gjøre sånne ting. Og med gode Podcasts (jeg hørte på This American Life) kan det bli riktig så trivelig.

Her er hvit maling og beis side om side:

gulv6

Og her er beisen på nært hold. Jeg var usikker på om maskeringstapen ville gi crispe nok linjer på grunn av strukturen i treverket, men det gikk jo helt fint.

gulv7

Og sånn ble resultatet:

etter

Du kan lese mer om oppussingen av kontoret her.

Følg drill&design på Facebook.

Reklamer
Standard

En kommentar om “Gøyalt gulv – slik maler du mønster på gulvet

  1. Rudshøgda sier:

    Monster ser veldig bra ut. Det gir mer lys i små rom. For å beholde monster enda lengre kan du bruke klar hardvoksolje i spray! det er veldig komfortabel fordi er lett å bruke det hverdags (spray formula), beste er basert på Rubio Monocoats patent, se på http://floorfactory.no/ , også på finn.no finnes det mye sånn type løsninger – effektiv og lett til å bruke. Mvh.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s