Sjel kan du lage sjæl

Chevron-gulv på kontoret

Det andre soverommet hadde vært barnerom, og også her var det mye hjemmesnekret. Frem med brekkjernet igjen…

plantegning

Slik så det ut

66_584038720_xl

Skrivebordet og hyllen er plassbygget, og hyllen hadde massive profillister og innebygde spotter(!).

66_850702935_xl

Gulvene var som gulvene i resten av leiligheten – gulnede og blanke. Vi rev ned skrivebordet, pusset gulvene og behandlet dem på samme måte som resten, med hvit beis og matt lakk.

gulv1

Veggene malte vi med en malingsrest fra ettromsen – Jotun Pure Color «Morgendis».

Hyllen

Hyllen var stor og fin, men trengte litt fiksing. Jeg fjernet profillist og spotter, pusset den ned, fylte alle sprekker med akryl og malte den hvit igjen.

male

Toppen av hyllen, der det hadde vært spotter og profillist, kledde jeg inn med finér som jeg sparklet og malte som resten av hyllen.

hylleboks

Etterpå så det slik ut. Lenge. Dette rommet var det minst viktige i leiligheten, og det fikk ikke noen særskilt oppmerksomhet etter at vi var ferdige med å pusse det opp (nullstille det). Det funket, men manglet personlighet.

3

Men i sommer fikk jeg ny giv til å gjøre det ordentlig ferdig. Det første jeg gjorde var å ta litt grep om hyllen som hadde irritert meg en stund. Samme hvor pent jeg prøvde å stille opp ting, så endte det med å se rotete ut. Jeg ville ha skapdører for å gjemme permer og andre mindre lekre ting.

Siden vi med stort hell hadde eksperimentert med finér på kjøkkenet, valgte jeg samme poppelfinér til skapdørene, men gikk denne gangen for en tykkere variant – 15 mm. Maxbo kuttet dørene i riktig størrelse og jeg oljet dem med samme hvitpigmenterte olje som kjøkkenfinéren.

hylle4

Utfordringen ble hengsler. De fleste skaphengsler er beregnet på dører med ferdigboret forsenking, for eksempel kjøkkenskapdører. Men når man lager skapdører selv så har man jo typisk ikke en fres til å gjøre dette med.

Det krevde litt leting, men jeg fant til slutt en type skaphengsler som ikke krevde forsenking. De kan man kjøpe her.

hengsler

Med fire skapdører så det straks mye ryddigere ut i hyllen.

hylle3

Gulvet

Og så var det gulvet. Det hadde vi jo behandlet og det var jo helt greit, men siden jeg hadde litt dårlig samvittighet for å ha neglisjert kontoret ville jeg gjøre noe gøy med gulvet og gi rommet litt personlighet.

Dessuten, siden det er det rommet vi tilbringer minst tid i, tåler det litt festligere styling uten at vi går lei. Derfor ble det malte chevron-striper på gulvet. En egen post om å male mønster på gulv kommer.

gulv

Og mens jeg først var i gang malte jeg også veggene på nytt. «Morgendis» funket aldri helt, et eller annet ble feil med lysforholdene og da gulvet ble stripete og ganske busy, orket jeg ikke å se på det lenger. Så da ble det hvitt (Jotun Pure Color, selvfølgelig), slik at gulvet fikk skinne alene.

Slik ble det

før_etter

Se så fint skrivebordsbena funker! Bordplaten er 22 mm hvitoljet poppelfinér.

hylle 

skrivebord3

Skapdørene gjorde stor forskjell på hyllen, nå kan jeg rote uten at det synes og de lager en fin grafisk effekt med plasseringen sin.

skrivebord2

Det ble også plass til en sofa som funker som gjesteseng. Bordet er et lite furubord som var mitt lekebord da jeg var liten. Det har jeg pusset, sparklet og malt.

sofa2

Nå liker jeg endelig kontoret vårt og synes det er et hyggelig sted å være.

sofa1

Hva synes du? Funker det med crazy-floor?

Denne posten er en del av serien “Sjel kan du lage sjæl – en treroms blir ny”

 1. Ny serie: Sjel kan du lage sjæl – en treroms blir ny
 2. Gulvpussing og gulvprepping
 3. Å ta ungkaren ut av entréen
 4. Life aquatic på soverommet
 5. Finérfest på kjøkkenet
 6. Brekkjernbonanza i stuen

Følg drill&design på Facebook

PS. Liker du det du ser? Vi har kjøpt oss litt bedre plass noen få minutter unna, og det betyr at denne leiligheten kommer for salg i januar 2017. Sjekk ut leilighetens profil på Livvin om du er interessert!

Reklamer
Standard

6 kommentarer om “Chevron-gulv på kontoret

 1. Ronja sier:

  Synes det ble veldig fint jeg. Gulvet gir rommet personlighet uten at det går på beskostning av romfølelsen. Er heller med på å lune det litt, det samme gjør bildet bak sofaen. Bra jobba 🙂

  Hyllen ble også veldig fin med justeringene dine. Plassbygde møbler er jammen et tveegget sverd. Kan fungere så godt, samtidig som det kan legge veldig begrensning på rommet.

  • Hei Ronja,
   Takk for det 🙂
   Ja, hyllen var en nøtt. Den er jo veldig stor og dekker nesten hele den ene veggen. Uten skapdørene ble hylleinnholdet veldig dominerende, men det hjalp når dørene kom på plass.

 2. Hei på deg! 🙂 Jeg kom over bloggen din gjennom NIB – og har allerede lagt meg til som følger. For et fantastisk rom du har skapt her. Liker, liker!

  Smil og klem fra LIte hi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s