Sett og notert

Hva er galt med kattemøbler?

Da vi fikk oss katt (Nils) og lette etter katteutstyr oppdaget jeg en verden av galskap. Utvalget av kattemøbler bekrefter alle stereotypier om crazy cat people. For dette er gal manns (eller jeg mistenker kvinnes) verk.

Eller, det vil si, de forholder seg stort sett til noen regler som synes å være allment akseptert i kattemøbeldesign-kretser:

ps: navnene på disse produktene er også helt fantastiske!

Regel nr 1: Alt må være kledd i plysj

Hvordan oppstod denne reglen? Vet vi at katter på noen som helst måte tiltrekkes av pels i kunstfiber?
Det synes ihvertfall å være første bud i kattemøbeldesign.

plysj

1: Cat Tree Furniture Condo House Scratcher Bed Toy Post fra EliteField Pet / 2: Ultra Plush Cuddley Cat Furniture fra crazycatcondos.com / 3: Sasquatch Shoe Small Pet Bed fra Sasquatch Pet Beds

Den der crocs-senga har jeg ikke en gang tenkt å kommentere, det er rett og slett for mye å sette fingeren på.

Regel nr 2: Ikke vær redd for farger

Hvis man ikke går for beige er det blått eller rosa som gjelder. På samme måte som for en del babyutstyr. Mange tenker på kattene sine som barna sine, kanskje er det derfor?

farger

1: Airy Cat Tree fra angelicalcat.com / 2: littlecatpaws.info / 3: cat-accessories.org / 4: Luxury Cat Bed fra furniturehomedesign.com

Regel nr 3: Bruk gjerne mønster fra ville dyr i Afrika

Av en eller annen grunn er også eksotiske dyremønstre en greie. Kanskje folk vil minne katten om at den egentlig er et lite villdyr.

dyreprint

1: Petco Covered Cat Bed in Cheetah fra thepetshop.com / 2: Large Zebra Cat Scratch Post fra dealsdirect.net / 3: DELUXE LEOPARD PET STROLLER hdw-inc.com / 4: Royal Splendor Pet Bed fra NIB/ebay

Og ja, kattevogner finnes!! Om Deluxe Leopard Pet Stroller står det:
Gorgeous and elegant, don’t let this beautiful leopard animal print pet stroller fool you. Made from the strongest materials, this safari stroller will hold up to 30 pounds and is just waiting for you and kitty to take a walk on the WILD side!

Regel nr 4: Det kan godt være figurativt

Katten din har kanskje uttrykt et ønske om å bo i en pagode, et slott, en spansk villa eller i en lilla solsikke? Ikke noe problem.

figurativt

1: The Himalayan Cat Tree fra playtimeworkshop.com / 2: Trixie My Kitty Darling Cat Castle With Scratch Post & Den fra animalsource.co.uk / 3:  petitude / 4: Purple Passion Cat Tree fra cattreefurnitureblog.com

Regel nr 5: Det kan ikke bli tydelig nok

For å ikke skape forvirring rundt hvem dette møbelet er for kan man meget gjerne benytte figurative elementer som katteører, katteansikt, potespor etc.

katteformet

1: Guisapet Cat Cave Bed Black fra catbedhut.co.uk / 2: Tramps Paw Cat Bed fra catbedhut.co.uk / 3: Cat Den fra dooyoo.co.uk / 4: our-happy-cat.com 

Regel nr 6: Det skal være skikkelig dyrt

Det synes å være opplagt at plysj + hamp bør koste minst like mye som et hjemmekinoanlegg. Jeg synes det er vanskelig å forstå. Og en annen sak er jo at katter gjør som de vil og det slett ikke er gitt at katten bryr seg om at du har lagt 3000 kr i et kattetre. Det beste Nils vet er plastposer fra Rimi.

Regel nr 7: Stort er ikke stort nok

Kattemøbler skal være store installasjoner som tar halve stuen. Minst.

Men det finnes faktisk fine alternativer

I motsetning til baderomslamper, finnes det faktisk ålreite alternativer. De er bare ikke så enkle å finne. For eksempel denne katte-hengekøyen fra Cat Crib som er nesten usynlig og gir et fint katte-gjemmested uten å ta opp noe ekstra plass:

{bilde via adorable-home.com}

Eller denne kattesofaen fra Bloom Room:

{bilde via Fast
Company}

Eller denne fine nøste-leken (takk for tips, Thea!) fra Thisispaper:

{bilde: thisispaper}

ps! Norman Copenhagen har just lansert en lekker hunde-kolleksjon.

Oppdatering:

Jeg har fått noen gode tips!

Fra Audun:
En fin, men ganske dyr kattedo:

{bilde: Modko}

Fra Stine:
Denne katteputen er et perfekt gjemmested!

{bilde via DesignMilk}

Stilige kattekurver: ps! 10% av kjøpesummen går til Vancouver Orphan Kitten Rescue Association

{bilde via DesignMilk}

Og disse helt fantastiske papphusene!

{bilde: SuckUK}

«Shaped like the homes built by Native Americans and men of the American frontier, they evoke adventure, pioneering spirit and a life-on-the-edge attitude to life.» Hurra!

Dessuten man ikke kjøpe katteting til katten

Nils har fått denne kurven fra Ferm Living fordi jeg mistenkte at samme hva vi kjøpte til han ville han velge selv hvor han skulle sove (og som forventet har han annektert en lenestol). Så siden det ikke er en kattekurv kunne vi bruke den til noe annet.

{bilde: Ferm Living}

Han spiser av disse skålene fra Åhlens:

{bilde: Åhlens}

Og han leker med plastposer, hyssing og en tøytiger fra WWF.

Har du sett noen fine kattemøbler? Tips mottas med stor takk!

Følg drill&design på Facebook

Reklamer
Standard

11 kommentarer om “Hva er galt med kattemøbler?

 1. Ken sier:

  Det beste i kattelivet er gratis! Bare spør guttungen, han koser seg med svære rotter og en og annen mus, Åse er veldig begeistret for fugler! Fin aktivitet, helt gratis, veldig nyttig (bortsett fra fuglene).

 2. Hege sier:

  En katteseng plassert nede på gulvet kan fort være bortkastede penger. Kattene legger seg hvor de vil, og aller helst i høyden. Vår Otto liker seg aller best på toppen av en reol eller i sofakroken. Men når du først skriver om tull og tøys til katten: Har du sett hva man kan få kjøpt til bikkja?? DET er galskap, det 🙂

 3. Ha ha ha, dette var morsomt å lese! Akkurat som jeg har tenkt det selv!! Jeg fant Modkat-doen til Inez, den er kjempefin og fungerer perfekt. Nå sliter jeg med å skulle kjøpe et klatretre til henne. Får det bare ikke til! Noen gode tips der mottas med takk. Hun liker å sove oppå peisen, men det blir litt vrient utover vinteren, så hun trenger et nytt høyt sted å være. 🙂

  • Så gøy at du likte posten! Vi er tydeligvis flere som har stusset litt på kattemøbelutvalget. Vi har puslet litt med en idé om å montere et branntau på siden av garderobeskapet i gangen, slik at Nils kan klatre opp der og ha en egen utkikkspost. (kommer en post her hvis vi gjennomfører det)

 4. Tilbaketråkk: Et sideprosjekt, noe jeg heier på: Drill og design | Ida Aalens blogg

 5. Solrun Marie sier:

  Fantastisk bra innlegg, ler godt! Gleder meg til den dagen jeg selv skal ha katt i hus igjen – måtte jo desverre flytte fra når jeg ble student. Men innlegget skal spares på computeren i neste fremtid. 🙂

 6. Isabel sier:

  Kattemøbler er faktisk veldig kurant om man har katter som liker å klatre høyt og lavt innendørs!
  Plysj er vel forde katter ofte liker å ligge mykt kanskje?🤔

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s