Ymse

Affordable art

Har du et lite budsjett og trenger noe å henge på veggen? Fortvil ikke. Du trenger ikke kjøpe kunsten din på IKEA.

Rimelige nettsteder

Postere trenger ikke koste skjorta. Det finnes nettsteder som fronter ukjente kunstnere sånn at du kan finne unike og ganske rimelige print. Her er et par virkelig fine steder å lete:

Society6

Society6 har et kjempeutvalg av fine print.

2012-10-02 16.59.54

Sist kjøpte jeg en hval, en elefant og en tegning av Paris. Hvis du ønsker det kan du få printene tilsendt ferdig rammet inn og du kan velge mellom mange ulike størrelser og rammer. Pakken var hos meg relativt fort og innrammingen var pent utført. PS! Husk toll når du bestiller fra utlandet.

Her er noen andre favoritter fra Society6:

society6

1: Bear
2: Bird
3: Figue
4: Hotel

Etsy

Det er alltid veldig hyggelig å motta pakker fra Etsy for kunstnerne gjør seg så flid med innpakningen og legger gjerne ved en personlig hilsen og noen freebees (gratis postkort for eksempel).

En gang ble jeg kontaktet av en kunster jeg hadde kjøpt et smykke fra. Det skulle være en bursdagspresang til moren min og kunsteren ville gjerne vite om jeg ville at hun skulle legge ved en hilsen. Hun skrev et nydelig håndskrevet kort og mamma ble veldig glad. Sånne mennesker er det gøy å handle fra!

Her er noen Etsy-favoritter akkurat nå:

etsy

1: Barn Owl
2: Ampersand
3: Loch Ness
4: Rural Barn

Gamle familiefotos

Familiealbum kan være et skattkammer. Hvis du vil få bildene printet ut på nytt er det selvfølgelig best om du har negativene, men en fotograf kan også scanne eksisterende bilder og ofte forbedre farger og kontrast.

Dette er et bilde av mine besteforeldre, tatt en gang på 50-tallet. Jeg synes det er et helt fantastisk bilde! Ser de ikke glamorøse og forelskede ut? Ps! Legg merke til Solo-flasken!

2013-08-06 01.08.05

Sider fra bøker eller magasiner

Se hvordan for eksempel hvordan boken Up and Down New York er brukt til å lage en serie med bilder. Eller hvordan sider fra The New Yorker kan rammes inn og henges på veggen:

35e73-beatles-photo-framed

bilde: A Cup Of Jo

Print selv

Det finnes en del bildedatabaser som har digitalisert gamle trykk og foto, som for eksempel New York Public Library som virkelig sitter på noen perler! (her er det så vidt jeg forstår fritt frem for å bruke bildene privat, de har til og med en print-knapp, men du kan jo gjerne donere til biblioteket som takk). Her er noen av de (mange!) supre bildene jeg fant:

NY_lib

1: Elizabeth Taylor
2: Cendrillon
3: Total Eclipse of the Sun
4: The Great Nebula in Orion
5: Projet de façade
6: Esquisse (Appartient à M. Bourdelle)

I Norge finner du også masse bilder hos Digitalt Museum. Hvis du finner et bilde du liker godt kan du ofte med stort hell printe dem ut selv eller få et printbyrå til å gjøre det for deg.

Her er en guide til å printe store bilder for bare $4.

Let på loftet

Hvem vet hva du finner? Gamle trykk, skoleplansjer…

Her er en fugleplansje med gjøk og natteravn, signert Nils Tirén i 1932 og en plansje som viser prinsippet for Mendelsk nedarving med kaniner. Reddede skatter som har fått nytt liv hos meg:

Og her er et lite utvalg av andre ting som henger på veggen i leiligheten min:

3

2

1

Little Green Notebook har forøvrig en tutorial for fresh innramming i IKEA-rammer.

Reklamer
Standard

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s